és el mateix que la nota de la nota en línia?

Molts estats dels Estats Units han adoptat una notificació electrònica i una notificació en línia remota, proporcionant a les parts implicades en operacions hipotecàries que utilitzin eines tècniques.

Els dos enfocaments de les transaccions en estats reals creixen en popularitat ràpidament, però només algunes persones poden constatar la diferència entre ambdues.

Tenir una profunditat de cadascun pot resultar útil, sobretot si teniu previst assegurar una casa mitjançant un préstec hipotecari. Per sort, en tenim una fora de la nostra zona de confort per comparar aquesta guia.

Exposa la diferència entre els dos i els avantatges de la notarització en línia remota en un moment en què la pandèmia de coronavirus ha obligat a comparar les persones per evitar transmissions.

És la mateixa nota que la notatització en línia

Contingut [amagar]

1 eNotari vs. Nota Notarització en línia remota
2 Les diferències entre la notificació electrònica i la notificació en línia
3 Beneficis de la notarització en línia en línia
3.1 Seguretat millorada
3.2 Transaccions més eficients i precises
3.3 Minimitza Paperwork, Impressió i enviaments
3.4 Signatura de notarització segura
eNotari vs. Nota Notarització en línia remota
Penseu en la notificació electrònica com la tradicional notariació de ploma i paper perquè les parts implicades apareixen físicament al front d’un notari. L’única diferència és que un notari electrònic ve amb un document digital.

Això vol dir que es basa en un sistema que admet signatures electròniques. Un excel·lent exemple és quan heu de signar un document hipotecari en línia a les oficines del vostre banc mitjançant un estil i un coixinet.

Al costat del flip, la notarització en línia remota es realitza literalment o en línia. Utilitza equips visuals i d’àudio. Cap de les parts implicades ha d’aparèixer físicament.

El notari, el prestador hipotecari, el prestatari i el testimoni designat, utilitzen una aplicació en línia, on es poden reunir [com en una videoconferència] per signar un document notari digital.

Igual que la notificació electrònica, la notarització realitzada notablement també depèn de signatures electròniques.

Llegiu també: 3 grans IDE per al vostre projecte de desenvolupament web

Les diferències entre la notificació electrònica i la notificació en línia
La notarització electrònica i la notarització en línia remota ofereixen el mateix resultat. En ambdós enfocaments, les parts implicades signen un document notari digital, però de diferents mitjans.

En signar un notari electrònic, tots els participants han d’estar presents físicament davant d’un notari a la mateixa habitació durant l’hora exacta de la signatura.

Fins ara, només un grapat d’estats han creat plataformes de notificació electrònica. Inclouen Michigan, Califòrnia, Kansas, Delaware, Arizona i Carolina del Nord.

D’altra banda, els serveis de notarització remota es fan amb tots els participants en diferents ubicacions geogràfiques. Per tant, no han de comparèixer davant l’auditoria física de les altres parts implicades.

Tot el que necessiten és l’accés a una connexió a Internet, equips d’àudio, càmeres web i accés a la plataforma de streaming de vídeo.

Beneficis de la notarització en línia remota
La notarització en línia remota és un nou sistema que encara es troba en les seves etapes naixents. És una excel·lent alternativa a la notarització tradicional de bolígraf i paper amb molts avantatges.

Permet a les parts participants signar documents notaris amb haver de viatjar a la ubicació física del notari.

Molts estats dels Estats Units estan a punt de permetre serveis de notificació electrònica perquè han realitzat els seus beneficis. Inclouen els següents:

Seguretat millorada
A banda que podeu signar un document hipotecari notari en qualsevol ubicació remota on estigueu, també proporciona un alt nivell de seguretat.

Això és important perquè no cal conèixer les altres parts de manera personalitzada, minimitzant el risc i l’annexió de persones desconegudes, especialment en un acord signant que implica béns immobles.

A més, les notificacions en línia remotes ajuden al signant notari a signar el document tot seguint les directrius de prevenció COVID-19, com ara el distanciament social.

En participar en un notari electrònic, alleuja les cadenes de contractació del virus perquè el signes sol, en un lloc remot.

Transaccions més eficients i precises
Els notaris tradicionals necessiten temps perquè els papers han d’entendre el procés, que pot trigar qüestió de dies. Els avisos electrònics estalvien temps perquè el procés de signatura d’entrada triga uns minuts.

A més, també estalvieu el temps i els diners de fer el viatge al notari només per signar el document.

La majoria de les aplicacions de notificació electrònica només estan programades per ressaltar les seccions obligatòries del document electrònic. D’aquesta manera, podeu estar segur que heu signat i omplert els papers de la hipoteca completament.

Minimitza Paper, Impressió i enviaments
En la notarització en línia remota, el procés d’entrada es digitalitza. Això vol dir que cal afrontar els pals de papers, imprimir-los i publicar-los.

A llarg termini, s’estalvia en els costos operatius, que, al seu torn, t’ajuden a retornar el banc.

Llegiu també: Best Point of Sale Systems per a la gestió d’inventaris

Signatura segura de notarització
Els proveïdors de notes electròniques reputables funcionen amb programari segur i funció de signatura en un registre emmagatzemat de forma segura, lliure d’incompliments externs i falsificació.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *